Pages

Subscribe:

Friday, March 31, 2017

Memories...

the other day, aku ade beli offer from lazada.. photobook and A3 poster.... murah sangat... jadi aku beli 3 A3 posters dan 2 print out photo - 200 kpg....

harini due date nyer... kelam kabut le aku buat semua tu... dari haritu nk buat tak buat-buat pon....

memory card handphone aku corrupt.... habis la semua pic dalam tue...

pic masa ke hong kong pon selamat jalan romeo....

tapi.....
yang paling buat aku sedih.....
pic dengan arwah daddy aku pon tak ada....

i cried........

aku tak tau nk ckp mcmana perasaan aku... tapi it hurts so much....

tak aper la... aku cari pic pic lama yang ader dlm fb la ape la.... dan aku mula susun....

i cried again......

aku takut mommy nampak... nasib baik le mommy kat depan dgn si ikim.fm.... huhuhu

aku teringat hard disk aku... aku pon carik ler dengan mata merah harap mom tak tegur tapi dia panggil plak cakap pebende tah tadi.... tak to la dia perasan ke idok.....

and am a bit glad that sebelum ni aku backup pic dalam handphone aku..... lega sikit....  ye ar... 200 pic nak print... harini last memang mengagau2 la aku nk select....

aku susun.....

again...
i cried.....

dah lama aku tak nanggis sejak bbrapa minggu yang lalu.... dah lama jugak aku tak scroll ig sebab ada gambar daddy dalam tue.... aku ingat aku dah kuat.... idok ghuper nyer... dusta semata-mata....

tapi,
aku akan cuba tengok lagi dan lagi sampai aku tak nanggis dah....

tapi tu la lately ni fragile sikit perasaan ni bile ingat arwah abah......

i truly miss you so much dad.....
Allahuakhbar....

😭

Sunday, March 26, 2017

Daddy

13 Jan 2017 
Jumaat

aku redha ya Allah.... 
cuma.... 
it hurts so much i couldn't bear it ....


Sunday, October 2, 2016

Yourself

Sitting alone with ur computer sambil dengar fav track list will definately make u think about the past....

wayyyyyyyyy back to the past....
really really back then.... (sambil tangan goyang2 ke belakang nak menunjukkan the past)

dengan perut lapar.....
memang mengundang wayyyyy to the past.....

zaman tadika...
zaman sekolah rendah...
zaman sekolah menengah...
zaman belajar kat itm...
zaman kerja kedai buku sekolah...
zaman rambut panjang...
zaman kerja melaka...
zaman kerja tetap...
zaman bercinta...
zaman putus cinta...
zaman kerja sambil bercinta...
zaman kerja sambil putus cinta...
zaman menyintai tapi tak boleh memiliki...
zaman dicintai tapi tak boleh memiliki...
zaman berkawan...
zaman putus kawan...
zaman kawan tikam belakang...
zaman mengorat....
zaman di ngorat.... (tipu)
zaman kurus (tipu jugak)
zaman ada duit (jarang)
zaman takde duit (selalu)
zaman rajin blog...
zaman dah malas blog...
zaman bercinta penuh drama (true story)
zaman bertumbuk masuk cctv (true story)
zaman berzaman teguh ikatan sempurna insan itu harapan padamu...ku harapkan...

banyak ler zaman zaman nie....

life is a journey.... gitu
its either make us strong... weak... or in between.....

at this point....
i feel weak....
sebab lapar....

at some point....
i feel blessed...
when i think about those friends in need and those who left....

but the bottom line....

aku lapar...